Nutella glaserade mockarutor


Det var dessa smågodingar gårdagens fikagäster bjöds på. Älskar verkligen allt med Nutella, och gärna kakor som innehåller en skvätt kaffe. Så som dessa:

Nötglaserade mockarutor, recept från Matmagasinet

Detta behövs:
100 g smör
1 dl rapsolja
4 dl strösocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
3 msk snabbkaffepulver (tog tre msk kallt kaffe i stället)
1/2 tsk salt
1 msk vaniljsocker
2-2,5 dl Nutella

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 C. Klä en form med bakplåtspapper, ca 30-40 cm (jag tog en mindre då jag gillar höga kakor)
2. Smält smöret och tillsätt olja, socker och ägg.
3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda noga. Att sikta i kakao blir alltid bäst.
4. Bred ut smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna.
5. Bred nutellan över och skär kakan i rutor. Jag värmde Nutellan något för att lättare kunna breda ut den samt kylde kakan innan den skars i rutor.

Lycka till!

Kommentarer