Lammfärsbiffar


Tror jag håller på att bli vuxen på riktigt. Tomtar framme i julas och nu njuta av mat som smakar kofta - eller i alla fall den smak som jag förknippat med när jag inte gillar lamm. Filé ok - nja till övrigt.

Goda lammförsbiffar signerade Marcus Aujalay, 4 p

Blanda 400 g lammfärs med 1/2 mineralvatten, 1 ägg, 1 pressad vitlöksklyfta, 2 msk hackad bladpersilja, salt och peppar. Forma till biffar, stek ett par minuter på varje sida och låt eftersteka en stund på lägre värme.

Koka god, och gärna stor pasta. Koka upp 1 dl grädde, mixa ner 150 g getost utan kanter. Smaka av med salt, peppar och en liten gnutta honung. Blanda ner ostsåsen i pastan innan servering. Garnera tallrikarna med kalamataoliver, grillad paprika och brynt sparris (som hos mig låg kvar i en skål - obrynta ☺) 

Önskar er en fin start på veckan!

Kommentarer