Kyckling med het och syrlig kål

Efter en soft helg kändes det ok att rivstarta veckan och vår väg mot en helg som går i kalasets tecken. Inte mindre än två gånger ska hon firas vår blivande lilla (stora) sjuåring. Men innan dess ska vi göra en arbetsvecka.


Lycka är att det ligger en liten bit kvar av lördagens ostbricka i kylen. Morbiere och Saint Agyr var de enda på brickan, så det rådde direkt ingen trängsel. Kvalitet före kvantitet...


I år gör vi ett nytt försök att odla paprikor...Själva odlandet är roligare än skördandet, enligt barnen.



Efter en helg med mycket godsaker gillar jag att starta veckan med något fräscht och enkelt. I kväll blev det:

Kyckling filé med het kål
Skär färsk brysselkål i klyftor. Fräs i olja på medelhög värme. Tillsätt lite finhackad röd chili, finrivet citronskal, salt och peppar. Låt dra på något svagare värme tills kålen mjuknat något. Innan servering droppa lite fisksås över och pressad citron.

Halvera kycklingfilén. Pensla på sweet chilisås. Krydda med salt och peppar. Bryn runt om. Halvera citronen som du rev skalet av och bryn snittytan. Lägg upp allt på en tallrik.

Kommentarer