Facit - Hur man grillar en flankstek


Så här gör ni alltså för att grilla en perfekt flankstek. Mamma projektledde - jag utförde...

Lägg köttet i marinad (ex soja, BBQ-sås, vitlök, olja salt och peppar). Innan grillning skär några snitt tvärs över fibrerna. Grilla ca 5 minuter på varje sida, mamma hälsar att man känner när det är klart (jo men visst :-) )

Låt vila i folie och innan servering skärs köttet i grova skivor, längs med köttfibrerna.


Till detta goda kött plockade vi även fram en sås på matlagningsyoghurt, parmesan, sambal oelek, salt och peppar men även bearnaisesås, oliver, bakad potatis, haloumi och sallad.



I går flyttade denna figur hem till oss, ständigt i behov att stå i centrum, bekräftas och beröras. Tur att han somnar när han känner sig riktigt uttråkad.

Rapar och snarkar gör han dessutom. :-)

Nu ska vi ägna oss åt diverse sportaktiviteter.

Hoppas solen skiner på er också!

Kram!

Kommentarer