Grillpremiären avklarad



Solen sken hela dagen och termometern visade för en gångs skull över plus fem grader. De långkokta revbenen lagades därför färdigt på grillen.

Jag tog på mig fixar-rollen inne och M fick därför inta rollen ( ikläddtäckjacka och mössa) som förste grillkock :-)

Levererar inga recept eftersom det mesta tillagades på "en höft" men det var detta som dukades fram så där lagom sent en skön fredag efter en vecka då vi alla mot dess slut, ställt in fokus på helg:

Kött
Koka revben ca 2 timmar i rikligt med vatten smaksatt med buljong, lagerblad, vitpepparkor och krossad vitlök. Blanda olja, honung, pressad apelsin, soja, rökig grillolja, vitlök, salt och peppar i en skål. Pensla revben och halverade kycklingfiléer innan grillning.

Grilla även majskolvar på burk. Pensla med grillolja.

Sås
Blanda ett par matskedar crème fraiche med 1 dl riven parmesanost. Smaka av med honung, salt och peppar.

Blanda ett par matskedar crème fraiche med vpressad vitlök, salt och peppar.

Tillbehör
Kimchi på brysselkål
Strimla färsk brysselkål. Strö socker och salt över. Låt dra en stund. Blanda kålen med ingevära, finhackad färsk chili, fisksås och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.


Cole slaw
Strimla vitkål och rödlök. Lägg i en skål och slå kokande vatten över. Blanda majonnäs, dijonsenap, salt och peppar. Rör ner kål och lök som sköljts i kallt vatten.

Så gott med både grilldoft och grillsmak. Så gott att även dagens lunch tillagades på grillen...

Kram! 



Kommentarer