Dagarna bara går


Valde en lite annorlunda smaksättning på denna köttgryta, men trots det så blev smaken vanlig - men fyllig, lite stark och...mycket god.

Köttgryta med en önskad asiatisk touch 4 p

Bryn ca 400 g grytbitar av nöt i smör. Krydda med salt, peppar och paprika pulver. Krossa ett par bitar citrongräs i lag och lägg ner i grytan. Låt en finhackad rödlök och två hackade vitlöksklyftor bryna med.

Slå på 4 dl vatten, 1 msk fisksås, en knivsudd sambal, 1 köttbuljongstärning och en skvätt soja. Puttra i ca två timmar.

Dag två.
Hetta upp grytan och tillsätt 2 dl grädde och 1 tsk gelé. Red och servera med en sallad, gelé och sallad.


Köpesemlor blev det hos oss i tisdags. Gott tyckte någon, mindre gott tyckte en annan.


Tänk att solen sken i morse när vi gav os iväg till skola och jobb. Lite vårfeeling var det allt, trots att det visade sig att det bara var en grad varmt ute.

En efterlängtad helg närmar sig där noll, eller kanske inte riktigt noll, aktiviteter är inplanerade. Mellofinalen på lördag missar vi inte och planering gällande vad vi ska äta till pågår. Det blir plock...

Ha det fint alla!

Kommentarer