Vongole förgyllde vår middag


Snart dags för Sällskapsresan del 3 - SOS. Ännu en kväll lär väl huvudet hänga tungt fem minuter in i Nyheterna. Nå väl, goda musslor förgyllde kvällens middag tillsammans med det finfina vinet personalen på Systembolaget rekommenderade till:

Pasta Vongole 2p
Hacka 2 schallottenlökar och två vitlöksklyftor. Dela 6 småtomater i fyra delar. Bryn lök samt tomat i rikligt med olja. Tillsätt hackad chili, ICA´s förkokta Vongolemusslor och 1,5 dl vitt. Låt puttra i ca fem minuter. Släng de musslor som inte har öppnat sig. Smaka av med salt och peppar. Koka pasta enligt förpackningen. Innan servering rör ner pastan i musselkoket tillsammans med 1 dl riven parmesanost.

Härligt pastarätt med smakrik buljong och goda musslor.

Ha en fin fortsättning på kvällen!  

Kommentarer