Havrekakor



Inte nog med att vi firar jul vi firar även födelsedag och de goda havrekakorna får bli ett av inslagen vid sonens födelsedagsfika

Havrekakor
Rör 200 g rumsvart smör med 5 dl socker. Blanda i en annan bunke 2 dl mjöl,  2 msk vaniljsocker, 1,5 tsk bikarbonat och 4,5 dl havregryn.
Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner i smör- och sockerblandningen. Forma till bollar, tryck till något och lägg dem sedan på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 175 C ca 10 minuter.
 
När jag bloggade om dessa kakor tidigare fick jag en kommentar om att de är goda att doppa i choklad, vilket säkert gör dessa kalasgoda kakor ännu godare. Kanske testar jag, kanske inte...
 
Kaffe, krispig havreka, spännande deckare med en go filt uppkrupen i soffan - rätt gott med ledighet va?
 
Kram!

Kommentarer

Skicka en kommentar