Välkommen efterlängtade jul




Nu är julledigheten inledd - efterlängtad kan man säga!

Helegn inleddes med julbord tillsammans med arbetskamrater, jag kan verkligen inte få nog av Jansson.

Igår efter ett par ärenden, fotbollsträning och lite hemmafixa var det dags att klä granen och firain julen med en god middag.

Förrät

Filoskålar med getost, salladslök och tomater 2p
Sätt ugnen på 175 c. Halvera 4 små tomater lägg dem med snittytan upp i en bakpappersklädd form. Krydda. Baka i ca 10 minuter.

Skär två lagom stora kvadrater av filodegen. Separera lagrena. Pensla med smör och lägg sedan ett lager på, lite på snettan. Upprepa en gång till. Smörj två kraftiga muffinsformar och tryck ner arken. Varva smulad getost med salladslök och tomaterna. Vispa 1 ägg med 1 dl grädde, krydda. Slå stanningen över och grädda i 200 c ca 20 minuter.

Varmrätt

Helstekt lamminnerfilé med vitlökscreme och haricots verts
Putsa ca 200 g lamminnerfilé. Bryn ca två minuter på varje sida, krydda med salt och svartpeppar. Låt vila ca 10 min i folie.

Koka 6 vitlöksklyftor i två dl vispgrädde. Mixa vitlökskoket när klyftorna mjuknat något. Rör i 2 msk smör och smaka av med salt och citron.

Bryn färska haricots verts tillsammans med två finhackade schallottenlökar. Krydda.

Lägg upp allt på tallrikarna och servera ett glas gott rödvin till.

Härlig inledning på julen, idag fortsätter den här hemma med bak, mys och ett besök hos svärisarna. Grabbarna är och lirar hockey :-)

Ta tillvara på dagen! Kram!

Måste bara få tipsa om en mycket god, kalorisnål soppa att varva med mellan all god mat och alla söta bakverk. Lätt som en plätt, bara hälla upp i en djup tallrik och köra någon minut i micron.

Kommentarer