Lammrostbiff med rotsakspanna och mammas god sås


Kalasmiddag på fin-fint lamm!

Lammrostbiff med rotsakspanna och hallonchutneysås.
Krydda och bryn lammrostbiffarna. Kör dem färdiga i ugnen tills de nått en temperatur på 58 grader. Låt vila i folie ca 10 minuter. Detta görs först när rotsakerna är klara.
Rotsakspanna:
Blanda hej vilt. Vi tog: Gulbetor, morötter, palsternackor, brysselkål, vitlök och kålrot. Ringla olja över, salta och peppra. In i ugn i ca 175 grader, 45 minuter. Innan servering blandade vi i färsk spenat och fetaost.
Sås: Blanda hallonsylt, ketchup, tabsaco, svartpepper och salt. Detta blir chutneyn, den ska vara rätt stark och inte så värst god solo :-) Häll kalvfond i en het gryta. Slå på grädden. Red till lagom tjocklek. Slå i ett par rejäla klickar av chutneyn. Smaka av.

Testa detta, det är så galet gott - lovar! Såsen vill man äta med sked!

Det röda på köttet är inte blod - det är hallonchutney :-)

Nu väntar chokladtårta, tyvärr kommer jag nog lida av paltkoma efter detta. Om inte blir det morden i midsommer.

Kommentarer

  1. Mmm.. Ser smarrigt ut. Svårt att tänka fram hur såsen smakar, men en kalvfond är ju fyllig & salt, tillsammans med grädde är den lätta delen. Men hur Hallon & Ketchup bidrar (båda söta) får jag inte fram på mina virtuella smaklökar.
    /Inge.. :)

    SvaraRadera
  2. japp en hallonchutney får det bli till helgen! /j

    SvaraRadera

Skicka en kommentar