Gräddig, god middag...


 
Tänkte att det skulle smaka gott med lite typ, husmanskost innan vi styr kosan mot annan världsdel. Husmanskost med lite festfeeling fick det bli.
 
Gott och enkelt:
 
Helstekt fläskytterfilé med hasselbackspotatis och kantarellsås.
 
Denna klassiker tror jag nog att ni fixar galant själva. Men lite hur det såg ut här hemma...
 
Jag hade tusen saker att fixa med, så potatisen fick stå inne länge men gavs en massa uppmärksamhet och kärlek i form av smör, ströbröd, salt, peppar och mjuk pensling med smält fett..
 
Köttet - rumstep. Flingsalt, nymald svartpeppar. Lite knos. Bryna runt om till köttet fått en fin innertemperatur. Kanske 68C?
 
Såsen då? Tina och hacka trattkantareller. Bryn i smör i het panna. Låt en hackad gul lök och en pressad vitlöksklyfta få bryna med. Krydda rikligt med salt och svartpeppar. Slå på tre dl grädde. Smaka av med lite godsaker som gelé, soja, buljong, vatten...    
 
Smaklig spis och njut av den stundande adventshelgen!
 
 
Önskar er en helg med goda smaker!
 

Kommentarer