Asiatisk kycklinggryta

 


 
Ja ni - det var allt en märklig dag man vaknade upp till. Har tittat och lyssnat på nyhetssändningar till och från sedan halvsextiden då vi inledde denna lördag hos oss. Är tagen, och tankarna snurrar i huvudet...
 
Till ytligheter, god mat och dryck.
 
Vårt sug efter asiatiska smaker växer, och så lämpligt eftersom det är just till Asien vi styr kosan om inte allt för lång tid. Sol, värme och tid tillsammans, ska bli härligt.
 
Gårdagens fredagsmiddag var en gryta gjord väldigt enkel med en färdig grytbas som grund. Till två personer strimlades två kycklingfiléer och marinerades i ostronsås, fisksås, japansk soja och vitlök. Köttet bryntes i lite olja, en halv liten strimlad purjolök fick fräsa med en stund, halva burken med grytbas tillsattes (den var tokhet), 2 dl grädde, 1 msk sweet chilisås, lite salt och peppar. Sedan fick den puttra en kort stund, och serverades sedan med äggnudlar.
 
Goda vänner på middag i kväll, och kyckling på menyn även då. ☺
 
Ha en skön fortsättning på lördagen!
 
♥  
 
 

Kommentarer