Vardagsrätt med det lilla extra





 
Körde ett storkok med fläskgrytbitar som bas i söndags och kvällens middag var just ett av dessa kok, ett kok med smaksatt crème fraiche från Arla och med ett krämigt mos till. Lite fredagskväll i kväll, då 50% av familjen styr kosan väster ut i morgon för att fira en ettåring. Den andra halvan får stanna hemma och främst kurera sig. ♥
 
Fläskgryta med svartrotspuré, 4p
 
Köttgrytan:
Bryn ca 500g små kuber av fläskkött i smör. Krydda med paprikapulver, vitpeppar och salt. Tillsätt en pressad vitlöksklyfta och en gul lök, finhackad. Låt löken bryna tillsammans med köttet. Slå på 3 dl vatten och en köttbuljongstärning. Låt grytan puttra på svag värme, under lock, i en timma.
 
Känn så att köttet känns mört, tillsätt en burk crème fraiche smaksatt med soltorkade tomater och fetaost, samt 1 dl grädde. Puttra ytterligare 30 minuter på svag värme.
 
Svartrotspuré, 4p
Skala och skär 500 g svartrötter i grova bitar. Koka mjuka i saltat vatten, ca 20 minuter. Lägg rötterna i en matberedare och mixa tillsammans med 100g brynt smör. Avsluta med att tillsätta 1 dl riven parmesanost. Vid servering lägg upp i ex koppar och toppa med lite nymald svartpeppar.
 
Servera grytan och purén tillsammans med en sallad.
 
God vardagsrätt, med lite helgfeeling. Helt klart en rätt att bjuda gäster på. Purén kommer alla gånger att lagas igen.
 
Hoppas detta faller er i smaken!

Kommentarer