lördag 3 januari 2015

KycklingsalladDenna vinägrett var en av alla godsaker som fanns i en av julens gåvolådor. Den tillsammans med olika inläggningar, ostar och korvar var en mycket uppskattad present. Allt som går att använda till, eller tillsammans med matlagning värmer hjärtat gott.


Kvällens middag, skön kontrast till julens rätt feta mat. Nyttigt behöver inte innebära mindre gott.


Ja men så var det visst helg igen. Inte oss emot men visst den rätta fredagsfeelingen kanske inte infann sig. Svårt att hitta på mat nu när vi varit lediga en hel del, men vi kunde enas om att vi var sugna på kyckling.

Barnen, och deras övernattande kompisar, fick kycklingbitar med pommes.

Vi vuxna åt:

Kycklingsallad 2p

Förbered salladen genom att koka kamutvete, skära mindre bitar av tomat och gurka, halvera och bryna brusselkål samt lite svamp. Blanda sallad med vete, grönsaker, svamp, strimlad rödlök och oliver i en skål och slå rikligt med vinägrett över, vi tog den färdigblandade, mycket goda från Havsjö delikatesser och fisk.

Skär kycklingen i mindre bitar, vi beräknar en halv filé per person, bryn i smör och krydda med salt, peppar och paprika pulver.

Montera sallad och kyckling och avsluta med en klick sås gjord på lika delar majonnäs och crème fraiche, torkad dill, en pressad vitlöksklyfta, paprikapulver, salt och peppar.

Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar