tisdag 6 januari 2015

Fläskfilé med matig sallad och gräddig sås

 
Rubriken känns uttjatad, men det är verkligen inte denna middagskombo:
 
Helstekt fläskfilé med sallad och hallonchutneysås, 4p
 
Självförtroendet stiger när det gäller detta ärvda såsrecept, och jag hoppar nu över själva blanda ihop chutney-momentet utan direkt i en het gryta rör jag ner CA, 1 msk kalvfond, 1 msk ketchup, 1,5 msk hallonsylt och 1 knivsudd sambal. Fräs någon minut och tillsätter sedan 3 dl vispgrädde. Låter såsen puttra ihop. Smakar sedan av med salt och peppar.
 
Bryn en fläskfilé, krydda med paprikapulver, salt och peppar. Lägg på ett lock och låt fläskfilén steka klart på svag värme. Skär ett snitt i den tjockaste delen för att kontrollera att köttet är klart.
 
Skär en haloumiost i kuber, bryn och lägg åt sidan. Koka kamutvete. Blanda sallad, tomat, rödlök, ost och vete. Tillsätt vinägrett.
 
Lägg upp kött, sallad och på tallrikar, ät och njut!
 
Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar