fredag 12 december 2014

Gubbröra och fröknäcke




Hata eller älska - så brukar inställningen vara till:

Gubbröra, ca 8 bufféportioner

Blanda 125 g hackad anjovis, 3 hackade hårdkokta ägg och 1 dl hackad dill. Tillsätt drygt 1 msk crème fraiche. Smaka av med svartpeppar och lite anjovisspad. Slå upp i en burk.

Gott till röran är:

Fröknäcke

Blanda i en bunke 1 dl solrosfrön, 1 dl sesamfrön, 1 dl linfrön, 2 dl majsmjöl, 0,5 dl olivolja och en nypa salt. Slå på 2 dl kokande vatten. Blanda. Tryck ut degen mellan två bakplåtspapper på en ugnsplåt. Grädda i 150 C, 60 min. Låt stå en stund på eftervärme.

Fin-fint på julbordet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar