En god gryta och en god fransyska


 
Vemdalen bjuder ständigt på vykortsvackra vyer.

 
Vi ha premiärspelat ett spel som barnen fick som tidig julklapp. Egentligen var det ett helt annat spel, men som tyvärr inte funkade som det var tänk. Så i stället blev det Picasso. Ett rit- och gissaspel som spelas i lag. Vi gapskrattade - så kul och funkar för stor som liten! Tusen tack syster-yster!
 

 
M stod för middagen och då blev det hans goda tacogryta. So görs så här enkelt:
 
Tacogryta
 
Strimla, bryn och krydda (peppar, salt, paprikapulver och chilipulver) lövbiff. Slå på 3 dl grädde och två askar med tacoost. Låt allt puttra ihop. Servera med pasta eller ris - och en god sallad. 


 
En liten fransyska av dovhjort fick följa med till fjällen, och denna tillagades igår, så här:
 
Krydda den rikligt med salt och peppar. Bryn steken runt om i smör. Förbered en ugnsfast form genom att smöra den, lägga ner en morot skuren i stavar, en gul lök klyfta, två halverade vitlöksklyftor och lite oregano. Koka upp 5 dl vatten med en köttbuljongstärning. Lägg ner köttet på grönsakerna och slå het buljong runt om. Täck med folie och ställ in i ugn, 125 C drygt en timma (min köttbit vägde knappt 1 kg). Gör sås på skyn och servera med önskade tillbehör.
 
Så mört och fint kött och alla ville ha ombackning. Det gillar kökspersonalen mycket!
 
Nu tror jag bestämt att det vankas lite småvarmt till frukost.
 
Kram!

Kommentarer