Mexican Pulled pork med chiliglaze
Tredje gången gillt! Äntligen har jag lyckats tillaga en saftig och smakrik pulled pork.
Vid den blivande sjuåringens första kalas bjöd vi på:
Mexican Pulled pork med goda tillbehör (ca 6 personer)
Köttet
Det här behöver du:
ca 1 kg karré
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 krm anchochilipulver
2 krm paprikapulver
1 1/2 tsk farinsocker
1 dl BBQ-sås
3 dl vatten
2 msk tacokrydda
Chiliglaze
1/2 dl honung
1/2 dl sweet chilisås
1/2 tsk chiliflakes
1 msk kinesisk soja
1 vitlöksklyfta, finhacakd
2 krm salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 125 C. Blanda kryddorna och gnid in köttet. Bryn runt om. Lägg i en stekgryta som tål ugn. Blanda BBQ-sås, vatten och tacokrydda. Häll över köttet. Ställ in grytan i ugnen, ca 7 timmar. Ös och vänd någon gång.
Blanda ihop glazen och pensla köttet. Låt svalna, dra isär lägg tillbaka i grytan och värm i lite av stekspadet.
Mangosalsa
Det här behöver du:
1/2 paket frusen mango
1/2 röd chili
3 salladslökar
1 msk limesaft
2 msk sweet chilisås
1 pressad vitlöksklyfta
salt
Så här gör du:
Finhacka lök och chili. Blanda alla ingredienser i en skål, låt dra ett par timmar. Smaka av med salt.
Guacamole
Det här behöver du:
4 avokado
2 msk saft av lime
2 vitlöksklyftor
2 msk hackad röd lök
1/2 röd chili
1 tomat
honung
salt och peppar
Så här gör du:
Skala och kärnaur avokadorna. Lägg i en skål. Mortla tillsammans med limesaften. Skär tomaten i klyftor, ta bort kärnorna, strimla och finhacka sedan. Finhacka chilin och löken. Blanda allt med avokadon, pressa i vitlöken och smaka av med honung, salt och peppar.
Godaste guacamolen jag gjort...
Servera sedan allt med chips, tortillibröd, salsa gräddfil smaksatt med tortilliakrydda, gurka, rödlök, majs, sallad och riven ost.
Uppskattad middag. Som barnens kusin sa - "Det var inte alls dumt det här Sara". Tack snälla Calle! :-)
Med inspiration och vägledning av Matmagasinet

Kommentarer
Skicka en kommentar