Brösarps Gästis



Fyller man jämt så ska det firas. På allra bästa sätt med ett härliga gäng ladies på Brösarps Gästgifveri & SPA firades mammas kommande ??-års dag in. Nu var jag snäll va?? ☺

Lördagen var regntung och dimmig när vi kom fram, vilket bidrog till att det var extra gott att ta på sig en morgonrock av tjockaste frotté och två nummer förstora tofflor och försvinna in i den där härliga värmen och doften som bara återfinns på SPA. Skön ansiktsbehandling, varmt bubbligt bad och svalt vitt vin tillsammans med lågmälda samtal var vad vi ägnade tiden åt.

Någonstans mellan SPA-lugnet och middagen pysslade vi om mamma i vår lilla svit och skålade i skumpa och stillade den värsta hungern med lite medtaget plock. Chokladdoppade jordgubbar, philadelphiaröra med rödlök toppad med rom och till det salta kex, smördegssnurror med ädelost och rotfruktschips.

Middagen levde upp till allas våra förväntningar - för vi hade höga förväntningar, jo jo...

Förrätt:
Skaldjurssoppa
(En urgod krämig soppa med kraftig smak av skaldjur)

Varmrätt:
Fasanbröst med gräddstuvad svartrot och potatiskaka.
(Premiär med fasan och den gjorde mig inte besviken. Saftig och trivdes fint tillsammans med gräddiga svartrötter, rödvinssky och lingon)

Dessert:
Vit chokladmousse med amarettobär
(Här kunde det gått helt åt skogen OM jag inte tillåtit mig att kladda ner tallriken för att tillfälligt avlägsna bären som tagit kraftig smak av den hemska Amaretton. Moussen var ljuvlig och skålen skrapades ren - och sedan placerades bären tillbaka i skålen ☺)

Till dessa underbara anrättningar drack vi de rekommenderade vinerna, vilket alltid är en höjdare. 

Så har ni vägarna förbi Brösarp, eller helt enkelt vi åka iväg och unna er god mat och bli ompysslad av den goaste personal man kan tänka sig - åk då till Brösarps Gästgifveri & SPA.

  

Kommentarer

  1. Hejsan!
    Jag undrar hur du gjorde de kantarellfyllda smördegshjärtanen? Minns du det? :o) Tack på förhand! mvh Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lotta, nej jag minns inte alls - hittar inte heller inlägget med dessa hjärtan. Letar vidare och återkommer. Hälsningar, Sara

      Radera

Skicka en kommentar