Kyckling med oliv- och parmesansky




Gillar verkligen smakkombon oliver, sardeller och parmesan - och visst blev det lyckat att med dessa som bas göra en god och smakrik sky till kycklingfiléer och goda pasta.

Så här gjorde jag:

Kyckling med oliv - och parmesansky 2p

Tina två filéer och halvera. Krydda rikligt med salt, peppar och paprika pulver. Stek ett par minuter på varje sida, sänk värmen och efterstek tills dess de är helt genomstekta.

Hacka 1 dl svarta oliver fint. Finhacka en liten gul lök. Riv ca 1 dl parmesan fint. Bryn oliver, lök och en pressad vitlöksklyfta i olivolja. Slå på 2 dl vatten och 1 msk kalvfond. Smaka av med kryddor och en nypa socker. Innan servering låt osten smälta i skyn på svagvärme.

Servera kycklingen med bred bandpasta och sky.

Precis den smak och typ av fredagsmiddag jag hade tänkt mig! :-)

Ett glas bubbel innan maten smakar fint - och Crémant i synnerhet.

Kram!

Kommentarer

Skicka en kommentar