Mör filé, messmörsås och majssalsa


Denna middag bjuder på trängsel hos smaklökarna. Grillat när det är som godast och mustigast. Recept på mitt sätt men med inspiration från Salming. Grillad oxfilé med messmörsås, majssalsa och rotsaker:

Putsa och marinera köttet i olja salt, peppar, paprika och vitlök. Gör såsen. Bryn en stor schallottenlök i en vid gryta, slå på 8 dl köttbuljong, 1 msk balsamvinäger, 2 msk soja och 2.5 dl vispgrädde. Puttra ihop tills hälften återstår. Innan servering, red såsen och rör ner 2 msk messmör och 1 msk lingonsylt. Majssalsan: Grilla fyra majskolvar. Ställ dem på högkant och skär av kornen. Blanda med finhackad purjo, ca 1 dl, 1/2 chilifruk, 3 msk olja, salt och peppar. Blanda falfria sorters rotsaker, lägg på plåt tillsammans med olja, vitlök, salt, peppar och timjan. Behöver ca 45 min i ugn på 175 C.

Ni måste bara testa denna sås som var så galet god!!

I glasen hade vi detta vin: Ravens Wood. Gott vin men vi saknade stinget.

Kommentarer

  1. Hej Blev tipsad om din blogg. Så nu har du en ny läsare. Tokig i mat som jag är så kommer dina recept till användning hos mig.
    kram ulrika

    SvaraRadera

Skicka en kommentar