Saftig lax i gräddig sås



Vilken skillnad det är att tillaga färsk lax än den frusna, som förvisso inte är att förakta. Denna middag var tänkt till gårdagen men då gapade fiskdisken tom. Men det visade sig att den som väntar på något gott...
Lax i gräddig sås med brynt sparris:
Lägg en bit lax på 400 g i en smord form, krydda. Koka upp 2 dl grädde med en rejäl klick philadelphia ost, smaksätt med fiskbuljong, salt och peppar. Lägg i en näve hackad dill. Slå såsen över laxen och ställ in i ugn i 200 C, ca 20 minuter. När fem minuter kvarstår bryn färsk sparris och mot slutet av tiden rör ner rödlök, halverade coctailtomater, fetaost och dill. Krydda. Oj, oj, oj vad gott detta var - och så enkelt.


Kommentarer

  1. Kul att du fick tag på laxen :-) Ser otroligt smarrigt ut... lägger den på min lagas lista :-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar