Kalaskväll




Ska det bjudas på kalas när man arbetar så är det att föredra om maten går att förbereda - och det gick detta! Smördegsinbakad färs med sallad och dressing, 6 vuxna.
Tre rullar smördeg och 1.5 kg färs behövs ( barnen fick köttfärssås).
Bryn färsen och smaksätt rikligt. Använde mig av samma princip som till det färsfyllda brödet jag bjöd på förra helgen. Rulla ut arken och dela varje i fyra delar lägg en klick KALL färs på varje och en skiva ost. Pensla ägg på kanterna och kläm ihop dem som en Calzone, vik änddelarna nedåt. Pensla med ägg och strö vallmofrön över. Grädda i ugn, 200 grader i 20 minuter. Till detta åt vi en sallad och en dressing gjord på gräddfil, majonnäs, chilisås, chilipulver, salt, peppar och vitlök.

Till dessert blev det: Jordgubbar i glas med fluff och kaksmulor. Vispa 2 dl grädde med 1/2 dl florsocker, rör ner en burk mascarpone och en tsk lemoncurd. Varva i små glas jordgubbar, krossade ballerina cookies och gräddblandningen. Supergod avslutning! 

Hoppas ni haft en mysig fredagskväll. Jag vet att det inte har varit det hos alla och mina tankar går er, kram!!!

Kommentarer

  1. God mat såg det ut att vara som vanligt när ni håller "gästabud"
    Tack för omtanken/ M

    SvaraRadera

Skicka en kommentar