Födelsedagsmiddag



på sin födelsedag ska man uppvaktas med kalasmat, vilket mamma blev.

Till förrätt: Löjromstoast. En förrätt blir inte enklare, lyxigare eller godare. Smörstek en brödskiva, dela på mitten. Lägg på varje tallrik ett ägg av yoghurt (rysk), FINT hackad rödlök och så klart rom. Ett glas bubbel till. Detta är verkligen ett gott och prisvärt Cuvé Jean-Louise

Varmrätt: Lammstek i skivor med potatissnurra, kantarellsås och tomat- och bönsallad.
Pressa en halv citron i en skål, i med lite rivet skal, 1 dl olivolja, pressad vitlöksklyfta, salt oc peppar. Lägg i tomater (gärna i olika färger), babyspenat och hericotsvert.
Koka mjölig potatis och låt kallna. Pressa potatisen över ett utrullat ark smördeg, lägg på rikligt med riven ädelost och lite salt. Rulla ihop. Skär i tjocka skivor. Pensla med ägg och grädda, innan servering, ca 15 minuter i 225 grader.
Bryn kantarellerna och lite hackad lök. Slå på grädde, buljong och lite riven ädelost. Smaka av med kryddor.
Krydda köttet med salt, peppar, timjan och vitlök. Stek ett par minuter på varje sida låt vila en stund i folie. Köttet och potatisen (färdigtillredd bara ugnsmomentet kvar)krävde ungefär samma tid så dessa kan göras samtidigt.

Kvällen avslutades i soffan framför Melodifestivalen, ¨som för mig var pest eller kolera. tyckte inget bidrag var bra men Sean banan bjöd på underhållning och Torsten Flinck kände vi glädje för när han tog sig vidare.

Idag blir det fullt ös med två kalas, träning och hockey. Solen skiner så det kommer att bli en fin dag - idag med.

Kommentarer