Knäckig blåbärspaj


Hej!

Nu har jag tagit helg och väntar fina vänner på besök om en liten stund. Kommer bjuda på hembakad pizza. Lite meck när man är många, men samtidigt blir det lite avslappnad typ mingelmiddag då alla tar varsin slice, står eller sitter med sin tallrik.

Nytt degrecept igen - från ICA. Återkommer med recension. 

Igår hade vi också middagsgäster men nya bekantskaper. Trevligt! Bjöd på en gräddig och god gratäng med klyftisar och en sallad. Och sedan denna URGODA paj av Camilla Hamid till efterrätt.





Du behöver

Fyllning:
500 g blåbär (jag tog en liter)
0,5 dl syltsocker (jag hade ingen, därav väldigt rinnig paj)
2-3 msk potatismjöl (hade inte detta heller, så ni förstår ju att det blev mycket vätska)

Knäckig smuldeg:
175 g smör
2 dl strösocker
2 krm salt
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl ljus sirap

Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 C
Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen i en bunke och lägg i pajformen
I en annan bunke blandar du ihop strösocker, salt, havregryn, vetemjöl och bakpulver.

Smält smöret häll sedan ner i bunken tillsammans med sirap.

Bre försiktigt ut ett lager över bären. Grädda i mitten av ugnen i ca 30-40 min eller tills den fått fin färg.
Servera med vaniljglass eller vaniljsås.

Kommer nog aldrig göra någon annan paj än denna. Toppklass HÄR hittar du originalreceptet.

Vi hörs snart igen!

Kommentarer