En dag på sjön och kyckling till middag
Pasta Marsala
4 port
4 port pasta (gärna
någon slags rör som dessa)
2-3 dl pastavatten
50 g smör
1 vitlöksklyfta
en rejäl näve färsk salvia (älskar salvia!)
2 stora kycklingfiléer
salt & peppar
1 dl marsalavin
3 dl vispgrädde
1-2 msk kalvfond
2 dl finriven parmesanost
Koka pastan al dente
enligt förpackningen i rejält saltat vatten. Spar ca 3 dl av pastavattnet till
såsen.
Smält smöret med en
krossad vitlöksklyfta och stek salvian krispig. Fiska upp med hålslev och lägg
åt sidan.
Skär kycklingen i små
bitar, ca 1 cm. Bryn den runt om och tillsätt marsalan. Låt den reduceras och
koka in tills ca hälften återstår. Tillsätt grädden och fonden och låt puttra
tills såsen tjocknat.
Häll i ett par dl
pastavattnet och låt koka ihop till krämig konsistens. Smaka av med salt och
peppar. Tillsätt pastan och rör runt ordentligt. Tillsätt ev mer pastavatten om
det blir för torrt. Tillsätt den rivna osten och låt smälta.
Servera med mer
färskriven parmesan och den smörstekta salvian.
Verkligen hur gott som helst!!
Klipper in en liten händelse från helgen. Finaste familjen Björnström och vi skulle spela golf och sedan äta middag hemma hos dem. Men mamma-Björnis stukade foten så istället gav vi oss ut och seglade. Segla kanske var en överdrift - men ut på sjön for vi i alla fall för motor.
Såhär i efterhand var det en himla tur (sorry Linda om jag förringar din otroliga smärta) det där med foten för vilken dag vi fick! Vilken värme. Dock inte i vattnet, 13 grader men vi "badade" ändå. Vi ville aldrig åka hem. Men middagen skulle intas hemma så det var bara att runda av tidig kväll.

Kommentarer
Skicka en kommentar