En dag på sjön och kyckling till middag



Hej!

Hittade ett så gott recept på favoritbloggen Matplatsen som jag testade igår. Tyvärr hittade jag ingen salvia men torkad funkade ypperligt. Fast nu vet jag ju inte hur gott det hade varit med originalreceptet. 

Men vi njöt!




Receptet har jag kopierat rakt av från bloggen, här är länken dit:

Pasta Marsala
4 port

4 port pasta (gärna någon slags rör som dessa)
2-3 dl pastavatten
50 g smör
1 vitlöksklyfta
en rejäl näve färsk salvia (älskar salvia!)
2 stora kycklingfiléer
salt & peppar
1 dl marsalavin
3 dl vispgrädde
1-2 msk kalvfond
2 dl finriven parmesanost

Koka pastan al dente enligt förpackningen i rejält saltat vatten. Spar ca 3 dl av pastavattnet till såsen.

Smält smöret med en krossad vitlöksklyfta och stek salvian krispig. Fiska upp med hålslev och lägg åt sidan.

Skär kycklingen i små bitar, ca 1 cm. Bryn den runt om och tillsätt marsalan. Låt den reduceras och koka in tills ca hälften återstår. Tillsätt grädden och fonden och låt puttra tills såsen tjocknat.

Häll i ett par dl pastavattnet och låt koka ihop till krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt pastan och rör runt ordentligt. Tillsätt ev mer pastavatten om det blir för torrt. Tillsätt den rivna osten och låt smälta.

Servera med mer färskriven parmesan och den smörstekta salvian.

 Verkligen hur gott som helst!!


Klipper in en liten händelse från helgen. Finaste familjen Björnström och vi skulle spela golf och sedan äta middag hemma hos dem. Men mamma-Björnis stukade foten så istället gav vi oss ut och seglade. Segla kanske var en överdrift - men ut på sjön for vi i alla fall för motor.

Såhär i efterhand var det en himla tur (sorry Linda om jag förringar din otroliga smärta) det där med foten för vilken dag vi fick! Vilken värme. Dock inte i vattnet, 13 grader men vi "badade" ändå. Vi ville aldrig åka hem. Men middagen skulle intas hemma så det var bara att runda av tidig kväll.


Kokt korv med bröd och tillbehör. Bubbel till oss vuxna och apelsindricka till de små.


Av totalt fem barn, fick vi med oss två ut. Mysigt! de skydde inte iskylan i vattnet utan simmade för glatta livet mellan klippan och båten. Brrr...


Sen var det dags för middag. Pappa-Björnis är en än större matfantast än vad jag är. Och hans matlagningskonst kan beskrivas som väldigt generös och lite yvig. Tänk er att ha en blandning av Svenske kocken i mupparna och Per Moberg i köket. Ha, ha... ♥

Tre personer hade han i sitt crew som backade upp med att ta fram, plocka bort, diska, servera vin. Underbar känsla när någon annan än jag står vi spisen.

Men med den beskrivningen så kan jag säga att det inte blev mycket tid för fotografering.

Men ostronen fick jag på bild. Har faktiskt bara testat det en gång innan och var rätt skeptisk. Men dessa, med lite vinägrett på och en gnutta sambal - hade ingen tabasco, var så goda. Slurp. Får helt klart bli igen. Men två räcker.  



Gott gott!



Jo - kattfisken kom med på bild.

Maten var magisk. Kattfisk och färsk tonfisk med en härligt syrlig, oljig sky till. Parmesan crème, smashed potatoes, lite färska räkor, spetskål - ja ni hör ju. Så gott och extra allt. 

Tack bästa ni!! ♥♥♥

Kommentarer