Chicken cashew och vinprenumeration
Chicken cashew, 4 p
Du behöver
1,5 dl cashewnötter
500 g kycklinglårfilé utan skinn
1-2 msk röd currypasta
4 msk neutral rapsolja
2 gula lökar, strimlade
2 klyfta vitlök, skivade
1 msk färsk ingefära, finhackad
1 röd paprika, strimlad
1 gul paprika, strimlad
1 dl ostronsås
1 msk vitvinsvinäger
65 g mangoldblad (eller färska spenatblad) tog spenat
Tillbehör
4 port ris (tog jasminris)
2 citrongräs
Gör så här
Koka riset tillsammans med bankat citrongräs enligt
anvisning på förpackningen.
Hetta upp en stekpanna eller wok och rosta nötterna snabbt i
pannan. Häll av på ett fat och lägg åt sidan.
Skär kycklingen i bitar och stek tillsammans med currypasta
i olja.
När kycklingen är genomstekt, hetta upp pannan rejält.
Tillsätt lök, ingefära och paprika. Stek ca 3 minuter så de
blir lite mjuka men fortfarande “tuggiga”.
Tillsätt ostronsås och vinäger. Vänd in mangold och
cashewnötter. Servera med riset.
Receptet är kopierat från hemsidan, och du hittar det HÄR
Väldigt enkelt och gott. Till och med 15-åringen som är skeptisk till all "konstig" mat gav rätten godkänt.
DOFT & SMAK
Elegant och komplext vin som legat 18 månader på ekfat. Klassiskt
och elegant i stilen. På näsan känner vi massor av mörk frukt som mogna plommon
och bigarråer. Detta känns även igen på smaken med adderad kryddighet, fin ek
som ger uttryck av mjölkchoklad, kaffe och läder, efterföljande en lång fin
avslutning.
Servera vinet kring 18-20 grader och avnjut det gärna
tillsammans med en bättre köttbit, varför inte på lamm från grillen som endast
rubbats med en god olivolja, salt, peppar och färska krydor som salvia eller
timjan. Lägg sedan på dina favoritgrönsaker på grillen mot slutet så de får den
fina grillsmaken men behåller sin krisp.
BESKRIVNING
Här har vi en superb Navarra, skapad av en stjärnvinmakare
till ett riktigt pangpris mot att vi håller producenten hemlig. Det är inte
ofta som man kommer över denna kvalitet för denna blygsamma peng från
supertrendiga Navarra, så detta är vi verkligen stolta över att få presentera
för er kunder. Det vi kan avslöja är att i familjens ägor ingår tre vingårdar
varav två i Rioja och då i byarna Azagra och Haro och sedan den äldsta
vingården i Campanas som ligger i appellation Navarra och just detta vin kommer
då ifrån den sistnämnde. De som driver dessa vingårdar idag är den femte
generationens unga och innovativa vinmakare. De värnar mycket om att vinet ska
tala sitt rätta ursprung. Numerada v11, består av en blend på Cabernet
Sauvignon, Tempranillo och Garnacha. Sedan har vinet fått mogna två år på ekfat
vilket är betydligt längre än de flesta Crianzas!
DOFT & SMAK
Distinkta aromer, med en unik stil av subtila arom av röda
frukter. Fint balanserad, med sammetslena tanniner och inslag av svarta
körsbär.
PASSAR TILL
Servera runt 14-18°C till grillad fisk, rätter på vitt kött,
såsom kalv eller fläskkotletter.
BESKRIVNING
Den berömda vinmakaren Aimé Boucher etablerade sin vingård i
Loire-dalen 1923, alldeles nära King Francis den förstas magnifika slott
Chambord. För att symbolisera ursprunget och renheten i sina viner, använde han
kungens emblem, en kunglig Salamander. Som en hyllning till hans antika
hantverk och passion, har dagens Aimé Boucher-viner samma salamander som en
symbol för sitt ursprung och terroir.
DOFT & SMAK
Fruktdriven Nya Världen-Pinot med plommon, mörka körsbär och
kryddig ek. Lagom mjukt med mogna tanniner som ger en silkeslen munkänsla och
ett långt härligt avslut.
PASSAR TILL
Servera något svalt, runt 14-18°C tillsammans med anka,
eller en svamprisotto. Är även utmärkt när du ska lägga kyckling på grillen i
sommar!
BESKRIVNING
Akau är ett livfullt vin som återspeglar allt du kan
förvänta dig av Marlborough-viner när de är som bäst! Du hittar här en
fruktdriven Nya Världen-Pinot med plommon, mörka körsbär och kryddig ek. Lagom
mjukt med mogna tanniner som ger en silkeslen munkänsla och ett långt härligt
avslut.
DOFT & SMAK
Mogna aromer av krikon, plommon, björnbär och söta kryddor.
Stora, fylliga och lena smaker av inbjudande röda och svarta frukter.
Guld - Guide Gilbert & Gaillard, 2019
PASSAR TILL
Servera runt 16-20 grader tillsammans med fylliga rätter
såsom vitlöksrostat lamm, mustiga grytor eller hårdostar.
BESKRIVNING
Den Parker-hyllade vinmakaren Hervé Sabardeil har gjort
denna stora, mogna katalanska röda i över ett decennium. Nyligen gjorde han en
jubileumsblandning som visade sig vara så populär att han gjorde det igen.
Hervé anskaffade druvorna från samma skifferrika jordar av Maury i Roussillon,
en stad där vinproduktionen har gått i arv sedan andra århundradet före
kristus. Vinrankorna är 60-100 år gamla så utbytena är små, vilket ger vinet
verklig kraft och intensitet. Gjord på Greanche med en stor del kryddig, mörkfruktig
Carignan, är denna magnifika röda en stark utmanare till den ursprungliga
Cabalié.
På återhörande och då med ett laxrecept.
Ha en fin dag!

Kommentarer
Skicka en kommentar