Kalljästa frallor och lite annat
KALLJÄSTA FRUKOSTFRALLOR
Ca 12 st
25 g jäst
2 dl mjölk, fingervarm
3 dl vatten, fingervarmt
1 ½ tsk salt
12–13 dl vetemjöl
Garnering
mjölk
vallmofrön, blå eller vita
GÖR SÅ HÄR
1. På kvällen: Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk
och vatten. Blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt och vetemjöl, lite i
taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.
2. Dela degen i ca 12 bitar. Forma dem till runda bullar med
mjölade händer. Lägg dem på en plåt med
bakplåtspapper. Täck plåten med en bakduk och lägg över folie eller en stor
plastpåse. Ställ den i kylen över natten.
3. På morgonen: Ta fram plåten och låt den stå i
rumstemperatur medan ugnen blir varm. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna
med mjölk.
4. Strö över vallmofrön.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–12 min. Låt dem svalna på
plåten.
Receptet är kopierat i sin helhet från Lindas Bakskola
Nu väntar en vecka med mycket jobb, min fina bror med familj kommer och hälsar på och familjen åker till storstaden för att fira födelsedag och gå på finrestaurang. Kan inte önska mig mer!
Ha det bäst tills vi hörs igen!

Kommentarer
Skicka en kommentar