Restaurang Hantverket




Jag har varit i gourmethimlen och vänt!!

Restaurang Hantverket. Men på riktigt - går det ens att laga så god mat? Ja det kan jag skriva under på.



En meny med massa trevliga mellanrätter. Vi tog in fem stycken och delade. Perfekt!


En kvällens drink till M och ett glas crémant till mig.


Vi började självklart med dessa potatisar som är frekventa i sociala medier. Förstår att ingen besöker Hantverket utan att ta in dessa. Friterade hasselbackspotatis med löjrom, smetana och färsk lök. Men wow - en portion till tack!


Sedan följde en tunt skuren råbiff med jordärtskocka, gruyère och hasselnötter. Vi åt med andakt och sa mmmm.... Tokgott, så många smaker - och alla var sams. 



En fisk kom också med i beställningen. I form av Brödstekt gös med Öjebyknyte, grillad sticklök, kräftsås, rättika och krondill. Suck - igen...



Kryddstekt oxfilé med krispig polenta, bakade tomater, harissa, vinägersky. Åter igen - hur många smaker kan man kombinera utan att det blir kollision? Kockarna vet...men inte vi. Lätt, men ändå mustigt - och syrligt. Och alldeles underbart... 



Vackert och smakrikt!


Ratar alltid efterrätt. Men efter att ha läst på menyn innan var jag fast besluten om att denna goding skulle avsluta middagen. Vi delade såklart, och det var helt perfekt. Nyfriterad munk med jordgubbsglass, rabarberkompott och granola.

Servicen var sådär härligt, hjärtlig och lite hemma. Noll snobbigt - och periodvis lite virrigt. Men det bemötandet och leendet, och vänligheten så kändes det som sagt bara hemtrevligt. 

Grattis till mig på födelsedagen som tillsammans med maken fick nöjet att avnjuta detta. Kommer igen, redan innan nästa födelsedag.

Ska du äta EN god middag på restaurang i ditt liv så ät det för tusan på Hantverket! :-)


Kommentarer