Rabarberpaj
Vid bakning krävs exakt mått, det funkar inte att bara höfta och dutta i lite av varje. Förutom när det kommer till paj med knäckig topping, då funkar det faktiskt helt ok. Och att höfta passar mig perfekt! ☺
På restaurangen har jag det stora nöjet att få sköta allt från administration till produktion i kök - helt enkelt det bästa av båda världar. Så fredagen som gick kunde våra gäster smaska i sig nybakade små rabarberpajer, ljumma och serverade med vaniljkräm.
Ungefär så här gjorde jag:
Koka upp rabarber skurna i småbitar. Tillsätt socker efter smak. Red vid behov. Ställ att svalna något.
Lägg en rejäl klick smör i en kastrull, tillsätt havregryn, sirap, socker och vaniljsocker. Blanda till smöret smällt och det har blivit en glansig grynig massa.
Klicka rabarberkrämen i muffinsformar. Toppa med röran. Grädda i 150 C ca 15 minuter, eller tills de fått lite fin färg.
Nu är det bara att låta dem svalna något, lägga i en rejäl klick kräm och njuta!
Kommentarer
Skicka en kommentar