Kan du inte utplåna den - ät den!
Kirskålen
Ett ogräs sänd från han där nere. Den går bara inte utplåna.
Men den går att äta. Så förlika dig med att du fått in ogräsplågan Kirskål i din trädgård, och laga smarriga saker av den.
Några exempel:
Min kära vän Åsa tipsade mig om en pesto hon gjort. Ungefär så här gick det till:
Plocka ca 1 l kirskål, gärna späda blad. Skölj noggrant i flera omgångar, plocka bladen från stjälkarna och finhacka dem. Rosta solrosfrön (eller pinjenötter), ca 1 dl. Riv smakrik ost. Pressa 1-2 vitlöksklyftor och mixa allt med en god olivolja. Tillsätt eventuellt lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
Aioli
Blanda peston i god majonnäs.
Chips
Lägg blad på bakpappersklädd plåt, droppa olja över och rosta på ca 225 grader i ugnen. Strö flingsalt över, och låt torka på papper.
Smoothie
Mixa kirskål med mango (gärna frusen i tärningar), ananas, mandelmjölk, citronsaft och lite vatten.
Soppa
Klicka HÄR för recept
Finns oändligt med användningsområden, så i stället för att försöka utplåna den - ät den!
Kom på en sak till - blanda ner blad i en sallad...
Lycka till!
Kommentarer
Skicka en kommentar