Ceasarsallad med bacon och kyckling
Fredagens smarriga middag, en Ceasarsallad helt enkelt. Så här gör du min:
Cesarsallad, 2p
Hacka och knaperstek ett paket bacon. Låt rinna av på papper.
Skär vad bröd du har hemma i fyrkanter. Stek i lite olja, vitlök och salt.
Ugnstek ett kycklingbröst, penslat med en blandning av sweet chilisås och grillkrydda.
Skär ett huvud romansallad i mindre bitar, eller riv bladen. Blanda runt tillsammans med rikligt med dressing.
Lägg upp sallad, bacon, krutonger och kyckling på ett fat avsluta med riven parmesanost.
Jamen hur gott?
Supergott!
Dressing
1 st äggula(or)
1 st vitlöksklyfta(or), finriven
1 tsk sardellcrème
0.5 dl rapsolja
0.5 dl olivolja
2 msk mjölk
2 msk rödvinsvinäger
25 gram parmesanost, riven
salt
peppar
Blanda ihop äggula, vitlök, vinäger och
sardellcrèmen.
Tillsätt oljan lite i taget och vispa samtidigt.
Blanda ner osten och smaka av med salt och peppar.
Kommentarer
Skicka en kommentar