Äggröra

 
Nu är lördagen inledd hos oss.
 
För utom tid till att sitta tillsammans vid frukostbordet lite längre än på vardagarna tycker jag att en lördag rent matmässigt börjar förstklassigt med en:
 
Krämig äggröra 1p
 
Slå två ägg i en skål tillsammans med kryddor du gillar. Smält smör i en panna, rör ner äggvispet. Rör hela tiden, tillsätt sedan 1/2 dl vispgrädde. Blanda och hacka. Smaka av med lite mer salt och peppar.
 
Har du som jag lite kantareller över smakar de, frästa i smör, tillsammans med tunna skivor brie, fantastiskt gott som tillbehör till äggrörar.
 
Jag vill även ha ett stort glas isvatten och en kopp rykande hett kaffe.
 
Nu drar vi igång denna dag som kommer att mynna ut i en middag tillsammans med nyfunna vänner, som framför allt dottern delar intresse med.
 
Ha en fin dag!

Kommentarer