Leilas asiatiska nudelsallad
Precis som alltid när familjen B bjuder på mat är det tokgott och fräscht. Och för att fira att de varit just familjen B i ett helt år nu skålades det dessutom i champagne.
Skål för er!! Och tack för den goda:
Asiatisk nudelsallad med räkor, 4p
Det här behöver du:
1 mogen mango
1 gurka
4 salladslökar
¼ mild röd chilifrukt
2 avokado
1 dl färska skalade räkor
1 pkt äggnudlar
1 dl kokosflingor
1 dl kokosflingor
1 dl cashewnötter
1 kruka koriander (kan med fördel uteslutas)
DRESSING
Saft av 1 limefrukt
Saft av 1 apelsin
1 tsk fisksås
½ klyfta vitlök
1 tsk riven ingefära
1 tsk palmsocker eller strösocker
2 msk olivolja
2 limefrukter till servering
1. Skala, kärna ur och tärna mango och gurka.
2. Strimla det gröna från salladslöken och hacka
chilin. Tärna avokadon.
3. Blanda ihop dressingen: Pressa citrusfrukten i
en skål, tillsätt fisksås, riven vitlök, ingefära, socker och olivolja. Blanda
grönsaker, räkor och dressing.
4. Koka äggnudlarna enligt instruktionen på
förpackningen. Spola dem i kallt vatten.
5. Blanda nudlarna med salladen.
6. Rosta kokos och cashewnötter var för sig i en
torr kastrull (cashewnötterna gärna med lite flingsalt). Strö dem över salladen
tillsammans med plockade korianderblad.
Receptet är hämtat HÄR
Kommentarer
Skicka en kommentar