Pasta med grillad paprika, parma och getost


En snabbfixad pastarätt från en av helgens vändor i köket

Pasta med grillad paprika, parma och getost

Sätt ugnen på 250 C och grilla paprikorna. Skär dem sedan i strimlor. Hetta upp olja och blanda ner i pressad vitlöksklyfta, lite chili flakes, finhackad basilika och flingsalt. Lått puttra på svag värme tills vitlöken mjuknat. Koka pastan och lägg upp på ett fat. Ringla oljan över, paprika i strimlor, halverade parmaskivor och smulad getost. Avsluta med flingsalt och grovmald svartpeppar.

Utöver detta har vi fått avnjuta en fantastisk italiensk buffé och ett Amarone till detta som bjöd på en smakupplevles utöver det vanliga. Nästan i klass med min söndagsmiddag på tu man hand med lilla H - tacos och julmust, och till detta ett härligt samtal om hur många vi känner som började på utvalda bokstäver och om tomten hör ALLT vi säger. ☺


Här börjar vi veckan med ett kallt november regn - inte gilla....

Kommentarer