Grön ärtsoppa med fiskbitar och vitlökscréme

Dag 27


Frukost: 1 ägg. 1 knäcke med avocado, kaffe och vatten.

Lunch: Rester från gårdagen

Middag 6 p en åt ☺

Grön ärtsoppa med fiskbitar och vitlökscréme

Skär en gul lök i grova bitar, 1 schallottenlök och en vitlök. Bryn och tillsätt efter en stund 0,5 kg frysta ärtor. Krydda med sambal, salt, peppar och örtkrydda. Tillsätt 7 dl vatten och 1,5 köttbuljongstärning. Låt puttra en stund och smaka sedan av. Kör ärtkoket i mixern och häll sedan tillbaka i grytan. Tillsätt lite grädde, eventuellt mer vatten och smaka av igen. Låt de tinade fiskbitarna (ICA´s lax- och torsktärningar) sjuda i soppan ca 5 minuter.

Mixa 1 dl rysk yoghurt med 2 sardellfiléer, 1 pressad vitlöksklyfta, några basilikablad och lite salt.  Lägg en klick på soppan innan servering.

Barnen tittade storögt på denna gröna sörja, maken fick kväljningar (hatar gröna ärtor så denna reaktion borde jag ha anat) men JAG åt girigt. ☺ Ett tips för den mindre lata och mer kräsna är att sila soppan efter att den mixats. Blir då slät och fin.

Ha en skön fredag - vi är bortbjudna på middag. Tjoho!


Kommentarer