Krispig fisk i bröd


Hej!

Vad trist det är med mörkret!

Vilka trista foton det blir!

Men smaken var allt annat än trist!



Panerar alltid i panko, blir så krispigt  och gott.

Igår blev det fish and chips - men det har testats förut, så jag experimenterad med korvbröd som fanns i frysen.

Krispig fisk i bröd

Gör gurkmajonnäs genom att blanda Hellmans majonnäs med bostongurka, lite söt-stark senap, salt och svartpeppar.

Gör en 1-2-3-lag. Koka upp och lägg ner skivad rödlök i den heta lagen. Låt svalna.

Skär torskrygg på "längsen"

Doppa i kryddat mjöl, sedan i ägg och avslutningsvis i panko. Stek i smör, några minuter runt om, låt vila en stund på svag värme.

Gör ett mos genom att koka potatis i saltat vatten. Häll av. Knosa med en "knos" Tillsätt en klick smör, en nypa socker, en skvätt grädde, salt och vitpeppar. Vispa med elvisp.

Lägg rucola i botten på bröden, rejält med mos, krispiga fisken, gurkmajonnäsen och den picklade rödlöken och strö till sist lite rostad lök över härligheten.

Ät och njut - för gott var det!


Kommentarer