Krispig fisk i bröd
Hej!
Vad trist det är med mörkret!
Vilka trista foton det blir!
Men smaken var allt annat än trist!
Panerar alltid i panko, blir så krispigt och gott.
Igår blev det fish and chips - men det har testats förut, så jag experimenterad med korvbröd som fanns i frysen.
Krispig fisk i bröd
Gör gurkmajonnäs genom att blanda Hellmans majonnäs med bostongurka, lite söt-stark senap, salt och svartpeppar.
Gör en 1-2-3-lag. Koka upp och lägg ner skivad rödlök i den heta lagen. Låt svalna.
Skär torskrygg på "längsen"
Doppa i kryddat mjöl, sedan i ägg och avslutningsvis i panko. Stek i smör, några minuter runt om, låt vila en stund på svag värme.
Gör ett mos genom att koka potatis i saltat vatten. Häll av. Knosa med en "knos" Tillsätt en klick smör, en nypa socker, en skvätt grädde, salt och vitpeppar. Vispa med elvisp.
Lägg rucola i botten på bröden, rejält med mos, krispiga fisken, gurkmajonnäsen och den picklade rödlöken och strö till sist lite rostad lök över härligheten.
Ät och njut - för gott var det!

Kommentarer
Skicka en kommentar