Asiatisk afton med de bästa






Hej!

Förra lördagen körde vi en favorit i repris med fina Åsa och My - sushitillverkning. Men denna gång utvecklade vi konceptet till en liten asiatisk buffé.

Allt var SÅÅÅ gott!!



En försvenskad variant av Som tum - grön papayasallad (levde på denna rätt när vi var i Thailand) Mums!!!

Receptet är Tove Nilssons, och det hittar ni här:



My fixade dumplings. Wontonark fyllda med färs smaksatt med en massa godsaker, chili, lime, ingefära, vitlök...

Stekta i olja.

Läckert frasiga och smakrika.


Jag var på japansk reastaurang i Varberg och fick inspiration till denna rätt:

Lättstekt ryggbiff av dovhjort, sojapicklad svamp, friterade lotusrötter och Yakinikusås. Fatet slickades rent. Helt klart en ny storfavorit!

Såsen:
2 dl japansk soja
4 msk mirin
2 msk socker
1 msk risvinäger
1 klyfta vitlök
2 cm ingefära
1-2 msk vatten

Svampen:
 1 dl japansk soja
 4 msk ättiksprit (12%)
 1 dl strösocker
 2 cm färsk ingefära i tunna skivor
 2 dl vatten
 250 g svamp (shiitake, kastanjechampinjoner, champinjoner)
 1 rödlök

Koka upp soja, ättikssprit, socker, ingefära och vatten. Ansa och klyfta svampen. Skala och skiva löken i tunna ringar. Lägg ner svamp och lök i sojalagen och koka upp. Låt det svalna.


Sist men absolut inte minst - tjejernas fantastiska sushifat. Fantasi, engagemang och nogrannhet ledde fram till dessa godingar. Å just nogrannheten vill jag nämna då de provsmakde varje ingrediens många, många gånger så ingen risk att något "fulnade" under tillverkningsprocessen.
Bästa ♥

Svart som natten ute, och bilderna blir därefter.

Ja det var förra lördagen, och nu är det snart helg igen.

Ha det bäst!

Kommentarer