Asiatisk afton med de bästa
Hej!
Förra lördagen körde vi en favorit i repris med fina Åsa och My - sushitillverkning. Men denna gång utvecklade vi konceptet till en liten asiatisk buffé.
Allt var SÅÅÅ gott!!
En försvenskad variant av Som tum - grön papayasallad (levde på denna rätt när vi var i Thailand) Mums!!!
Receptet är Tove Nilssons, och det hittar ni här:
My fixade dumplings. Wontonark fyllda med färs smaksatt med en massa godsaker, chili, lime, ingefära, vitlök...
Stekta i olja.
Läckert frasiga och smakrika.
Jag var på japansk reastaurang i Varberg och fick inspiration till denna rätt:
Lättstekt ryggbiff av dovhjort, sojapicklad svamp, friterade lotusrötter och Yakinikusås. Fatet slickades rent. Helt klart en ny storfavorit!
Såsen:
2 dl japansk soja
4 msk mirin
2 msk socker
1 msk risvinäger
1 klyfta vitlök
2 cm ingefära
1-2 msk vatten
4 msk mirin
2 msk socker
1 msk risvinäger
1 klyfta vitlök
2 cm ingefära
1-2 msk vatten
Svampen:
1 dl japansk
soja
4 msk
ättiksprit (12%)
1 dl
strösocker
2 cm färsk
ingefära i tunna skivor
2 dl vatten
250 g svamp
(shiitake, kastanjechampinjoner, champinjoner)
1 rödlök
Koka upp soja, ättikssprit, socker, ingefära och
vatten. Ansa och klyfta svampen. Skala och skiva löken i tunna ringar. Lägg ner
svamp och lök i sojalagen och koka upp. Låt det svalna.
Sist men absolut inte minst - tjejernas fantastiska sushifat. Fantasi, engagemang och nogrannhet ledde fram till dessa godingar. Å just nogrannheten vill jag nämna då de provsmakde varje ingrediens många, många gånger så ingen risk att något "fulnade" under tillverkningsprocessen.
Bästa ♥
Svart som natten ute, och bilderna blir därefter.
Ja det var förra lördagen, och nu är det snart helg igen.
Ha det bäst!

Kommentarer
Skicka en kommentar