Laxpaket med romsås



Hej då London! Vi kommer gärna tillbaka. Bara en flygresa på två timmar bort ligger denna vackra, vänliga pulserande stad.

Nu hemma i vardagen igen...




Foliepaket kan man ju tycka hör grillning till, men regnar det hela dagen och kvällen som det gjorde här igår funkar det alldeles ypperligt att lägga in dem i ugnen. Så här gjorde jag mina laxpaket:

Laxpaket med romsås, 4p

Tina fyra portionsbitar med lax. Koka tre Amadine potatisar per person. Se till att de inte blir överkokta, går på knappt 10 minuter beroende på storlek så klar. Skär fyra morötter i stavar. Lägg i en ugnsform, ringla olja över och strö över flingsalt. Baka i 175 C ca 10 minuter. De ska få en fin färg.

Lägg ut fyra folieark. Ringla lite margarin på varje. Halvera potatisarna och lägg i en hög på mitten av arket, bygg vidare högen med morötter, sparris, rödlök och tomat. Salta och peppra. Lägg på laxen och krydda med citronpeppar. Stäng paketet.

Lägg paketen på en plåt och baka i 15 C ca 15 minuter.

Öppna paketen vid servering och toppa med lite fetaost och en klick romsås.

Ät och njut!

Romsås:
Blanda 2 dl majonnäs, 1 dl crème fraiche, 1/2 finhackad rödlök, 2 msk röd rom, 1 msk finhackad dill och en liten klick söt senap. Smaka av med salt och peppar.

Nu dags att ta tag i den där tvätthögen som växer sig större för varje dag som går. Resa och sommarlov hjälper fint tillväxten...

Ha en fin dag! ♥

Kommentarer