Golfrunda och sedan helgrillad fläskytterfilé




Vilken rosa liten skönhet va? Lite materiell lycka ♥




Vi är lyckligt lottade som har föräldrar nära som kan hjälpa till med att förlänga barnens sommarlov - i väntan på vår semester. Så barn hos svärföräldrar gav oss chans till en golfrunda på tu man hand och lite god mat efter det. Vardagslyx.

Efter denna kalasmiddag somnade jag gott halvvägs in i Morden i Midsomer

Helgrillad fläskytterfilé med färsk pestopasta

Putsa en fläskytterfilé och lägg i en god marinad, vi hade sweet chilisås och andra godsaker i vår. Lått köttet bli rumstempererat. Grilla runt om över glöd. Låt köttet sedan bli klart genom att grilla det indirekt och under lock. Sätt i en köttermometer och lägg köttet i folie för att vila när det fått en innertemperatur på 68 C.

Koka upp vatten. Lägg ner den färska pastan och stäng av plattan. Låt dra i det heta vattnet tills det känns klart, går på några minuter. Häll av vattnet, spara några matskedar. Rör ner rikligt med pesto. Smaka av med salt och svartpeppar.

Gör en sallad på körsbärstomater, finhackad rödlök, fetaost i vinägrett.

Lägg upp pasta, kött, sallad, grillad rödlök på en tallrik och avsluta med att toppa med riven parmesanost och nymald svartpeppar.

I glasen:


Systembolagspoesin lyder:
Generöst fruktig smak med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, björnbär, mjölkchoklad, blåbär, hallon och vanilj. Serveras vid 16-18°C till grillade rätter av lamm- eller nötkött.

Hoppas ni fick lite inspiration till kvällen, eller helgens grillning.

Ha en fin dag! ♥

Sara




Kommentarer