måndag 18 juli 2016

Citrusgrillad blomkål



Bjuder här på två varianter av blomkålstillbehör till grillat.

Citrus- och vitlöksgrillad blomkål

Skär tjocka skivor av ett blomkålshuvud. Lägg på ett fat. Blanda olja, citronsaft, pressad vitlök, en nypa socker, salt och svartpeppar i en skål. Ringla lite över blomkålen. Grilla och pensla på med mer olja.

Salta och peppra. Ät och njut!

Blomkål i folie

Av bitarna som inte håll ihop när jag skar skivor av huvudet la jag på ett smort folieark tillsammans med skivad vitlök, klyftad rödlök, kantareller, parmesanost, salt och peppar. Knöt ihop arken och bakade på grillen kanske 10 min.

Till detta hade vi något så enkelt och gott som grillade (halverade) kycklingfiléer, Lohmanders, BBQ-sås och en helt vanlig sallad.

Ljuvliga sommar! ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar