Saftiga biffar i gräddig tomatsås
Saftiga biffar i gräddig tomatsås 4 p
Låt 1 ägg och 2 msk ströbröd svälla i 4 msk mineralvatten. Blanda 400 g färs med 1 riven gul lök, salt, peppar, 150 g fetaost, finhackad basilika och ströbrödet. Forma till lagom stora biffar, ca 8 st.
Stek biffarna nästan klara. Lägg i en ugnsfast form.
Sås
Hacka och bryn 1 lök. Tillsätt 4 dl vatten och en köttbuljongtärning. Lägg i fem små kvisttomater i såsen och låt dem koka sönder. Tillsätt 2 dl vispgrädde och smaka av med salt och peppar. Tillsätt 1 msk basilika och mixa såsen slät. Häll såsen över pannbiffarna. Låt allt puttra en stund i ugn. Jag ugnsrostade några klyftor palsternacka (olja, salt och en knosad vitlöksklyfta) undertiden biffarna puttrade klart. Servera med lite sallad.
Hacka och bryn 1 lök. Tillsätt 4 dl vatten och en köttbuljongtärning. Lägg i fem små kvisttomater i såsen och låt dem koka sönder. Tillsätt 2 dl vispgrädde och smaka av med salt och peppar. Tillsätt 1 msk basilika och mixa såsen slät. Häll såsen över pannbiffarna. Låt allt puttra en stund i ugn. Jag ugnsrostade några klyftor palsternacka (olja, salt och en knosad vitlöksklyfta) undertiden biffarna puttrade klart. Servera med lite sallad.
En supergod vardagsrätt som nästan kvalificerar in sig bland festrätterna.

Kommentarer
Skicka en kommentar