Gräddig köttgryta på picnic bog



Inte mycket går upp mot en smakrik och gräddig köttgryta, som fått puttra länge.

Så här gör du min köttgryta:

Gräddig köttgryta på fläskkött. 3 v, 2 b och en matlåda

Skär ca 1,2 kg kött in tärningar. Bryn i smör. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Tillsätt två hackade gula lökar som får brynas mjuka på lite svagare värme. Tillsätt 4 dl vatten och 1,5 köttbuljongstärningar. Puttra på svag värme drygt en timma. Tillsätt tre mindre morötter skurna i grova slantar och 3 dl grädde. Smaka av med soya, géle, salt och peppar. 

Servera med en sallad gjord på quinoa, gurka, tomat, avocado, oliver, fetaost, olja, vinäger, salt och peppar.

Tillbehör i form av rödbetor, gurka, géle och lingonsylt smakar gott till och alla kan hitta något som de gillar.

Räds inte ett långkok - det är smidigt. Har du inte tid att äta samma kväll så är det ju toppen att bara värma efter jobb, träning eller annan aktivitet kvällen där på.

Hoppas det ska smaka!  


Mamma är på besök och hade med sig när hon kom, en födelsesedagspresent i förskott. Vad kan passa en matfantast bättre en en kasse med roliga styckningsdetaljer från "den lokala slaktaren". Rumpstek, Oxkind och Flat iron steak. Det bara vattnas i munnen. På lördag ska här bräseras oxkind...


Kommentarer

Skicka en kommentar