Kycklingpasta och osmakligt vin



Härligt att se hur naturen spirar.




Bjöd in till korvgrillning med utomhusumgänge i lördgas. Det var bitande kallt vill jag lova...


Misslyckades sedan med kvällens middag. Den friterade kycklingen var rå när det var dags att äta. Ner i grytan igen. Upp på fat - fortfarande röd. Tröttnade eftersom riset varit klart en längre tid. Så det blev sticky rice och olika asiatiska tillbehöver.

Vi hade ju ätit korv bara timmar innan så det gick bra ändå.

Kycklingen fick (tillsammans med fler kycklingdelar som kokats 45 minuter i smakrik buljong) bli en pasta som åts till lunch dagen efter.

 


Kycklingpasta

Du behöver.

Kött från ca 1 kg kyckling med ben
Körsbärstomater
Vitlök
Gul lök
Färsk basilika
Parmesan
Rucola
Olja
Chili, salt och peppar

Pasta

Gör såhär:

Koka pastan. Spara lite av pastavattnet.

Riv osten.

Plocka köttet från den förkokta kycklingen. Hacka löken och vitlöken. Halvera körsbärstomaterna. Fräs allt i rikligt med olja. Se till så att det inte bränns. Bränd vitlök är rent oaptitligt.
Krydda med torkad chili, salt och svartpeppar.

På med lite mer olja.

Vänd ner den kokta och varma pastan, samt pastavatten.

Blanda runt.

Lägg upp i djupa tallrikar och toppa med parmesanost, rucola, olja och lite flingsalt.

Mumsigt värre!






Gjorde ett litet fotoarrangemang av fredagens vin - som det endast dracks en mun av. Inte mitt typ av vin så det fick vara. Men tar med bilden i alla fall :-)

Ja det var lite smått och gott. Ta god hand om er ♥

Kommentarer