tisdag 26 september 2017

Aveqia Göteborg

I lördags var det dags för det där efterlängtade matlagningseventet på Aveqia i Göteborg. Förväntningarna var skyhöga...
 
I väldigt korta drag kommer är några bilder och ord om kvällen:
 
 
 
Till bubblet fick vi denna mumsiga lilla amuse bouche - super!!

 
Fräscha och fina lokaler.

 
Förrätt 1
 
Timutrimmad rödingtartar med rökt mandelpotatispuré, syrad potatis med gröna enbär, kavringskrisp och riven soja
 
Gruppens favorit!

 
Förrätt 2
 
Konrogrillad havskräfta, fänkålscreme, krondillapärlor och spanska mandlar, inkokt kålrabbi och sjökorall 

 
Varmrätt
 
Knaperstekt ankbröst, Karl-Johansvampfylld tortellini, svampbuljong och garnityr i form av jordärtskocka, kantareller och harsyra

 
Dessert
 
Bakat äpple med myskmadra, miso- och kaffeglass, valnöt- och muskovadoscrumbles, kokos- och valnötsskum, yuzu- och ingefärskaramell

 
Å så sist men inte minst - duktiga och tålmodiga Micke som ledde oss med proffsig och trygg hand genom hela kvällen.
 
+
Fina råvaror, roliga och goda rätter, proffsigt upplägg, fantastiska viner
 
-
Hade önskat få laga lite mer mat än det moment jag fick, glassen 
 
Tack kära vänner som gav mig detta i present. Klockrent!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar