Aveqia Göteborg
I lördags var det dags för det där efterlängtade matlagningseventet på Aveqia i Göteborg. Förväntningarna var skyhöga...
I väldigt korta drag kommer är några bilder och ord om kvällen:
Till bubblet fick vi denna mumsiga lilla amuse bouche - super!!
Fräscha och fina lokaler.
Förrätt 1
Timutrimmad rödingtartar med rökt mandelpotatispuré, syrad potatis med gröna enbär, kavringskrisp och riven soja
Gruppens favorit!
Förrätt 2
Konrogrillad havskräfta, fänkålscreme, krondillapärlor och spanska mandlar, inkokt kålrabbi och sjökorall
Varmrätt
Knaperstekt ankbröst, Karl-Johansvampfylld tortellini, svampbuljong och garnityr i form av jordärtskocka, kantareller och harsyra
Dessert
Bakat äpple med myskmadra, miso- och kaffeglass, valnöt- och muskovadoscrumbles, kokos- och valnötsskum, yuzu- och ingefärskaramell
Å så sist men inte minst - duktiga och tålmodiga Micke som ledde oss med proffsig och trygg hand genom hela kvällen.
+
Fina råvaror, roliga och goda rätter, proffsigt upplägg, fantastiska viner
-
Hade önskat få laga lite mer mat än det moment jag fick, glassen
Tack kära vänner som gav mig detta i present. Klockrent!
Kommentarer
Skicka en kommentar