Vilda burgare





Å så blev det fredag - och lite extra kökstid...

Av det som fanns i frysen "trollades" en förrätt fram, så här gick det till:

Räkfyllda dumplings

Tinade ett antal dumplingsark och en näve "fulräkor" (frysta som tillbringat alldeles för lång tid i frysen)

Räkorna skalades och mixades med crème fraiche, hackad chili, persilja, lime, fisksås, salt och peppar. En liten klick lades på varje ark som veks ihop och stektes i rikligt med olja. Blandade en dip av ljus soja, fisksås, chili, lime och sesamfrön. I frysen fanns även en burk med algsallad, så gott!

Lasagnen som var tänkt till varmrätt ersattes med burgare då min vän på stans konditori frestade med nybakade hamburgare i världsklass - som han sa. Går ju inte att motstå.

Vilda burgare med ostkräm och råstekt potatis

Blanda ca 400 g rådjursfärs med 3 msk grädde, 1 ägg, smakrik tomatsås, ugnsbakad vitlök, salt och peppar. Forma till lagom stora burgare. Stek i smör.

Ostkräm
Mixa 2 dl Västerbottensost med 2 msk crème fraiche och några droppar vatten. Smaka av.

Potatis
Skär tunna, tunna skivor potatis. Stek i olja i ugn, ca 20 min

Picklad rödlök
Koka upp 1 dl ättika, 2 dl socker, 3 dl vatten. Skär 2 rödlökar tunt. Lägg löken i den varma lagen och låt stå.

Nu är det bara att montera, äta och njuta - samt slå upp en fyllig fransos i vinglasen.

Domaine des Pasquiers - "Kryddig, nyanserad smak med inslag av mörka bär, svartpeppar, lagerblad, skogshallon, lakritsrot och rosmarin. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött". 99:-

Smaklig måltid!




Kommentarer