Vilda burgare
Å så blev det fredag - och lite extra kökstid...
Av det som fanns i frysen "trollades" en förrätt fram, så här gick det till:
Räkfyllda dumplings
Tinade ett antal dumplingsark och en näve "fulräkor" (frysta som tillbringat alldeles för lång tid i frysen)
Räkorna skalades och mixades med crème fraiche, hackad chili, persilja, lime, fisksås, salt och peppar. En liten klick lades på varje ark som veks ihop och stektes i rikligt med olja. Blandade en dip av ljus soja, fisksås, chili, lime och sesamfrön. I frysen fanns även en burk med algsallad, så gott!
Lasagnen som var tänkt till varmrätt ersattes med burgare då min vän på stans konditori frestade med nybakade hamburgare i världsklass - som han sa. Går ju inte att motstå.
Vilda burgare med ostkräm och råstekt potatis
Blanda ca 400 g rådjursfärs med 3 msk grädde, 1 ägg, smakrik tomatsås, ugnsbakad vitlök, salt och peppar. Forma till lagom stora burgare. Stek i smör.
Ostkräm
Mixa 2 dl Västerbottensost med 2 msk crème fraiche och några droppar vatten. Smaka av.
Potatis
Skär tunna, tunna skivor potatis. Stek i olja i ugn, ca 20 min
Picklad rödlök
Koka upp 1 dl ättika, 2 dl socker, 3 dl vatten. Skär 2 rödlökar tunt. Lägg löken i den varma lagen och låt stå.
Nu är det bara att montera, äta och njuta - samt slå upp en fyllig fransos i vinglasen.
Domaine des Pasquiers - "Kryddig, nyanserad smak med inslag av mörka bär, svartpeppar, lagerblad, skogshallon, lakritsrot och rosmarin. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött". 99:-
Smaklig måltid!
Kommentarer
Skicka en kommentar