lördag 19 november 2016

Gulaschsoppa


Långkok - perfekt mat för den med lite tid.

Du vet - maten förbereds när du har tid och äts när du har mindre med tid. Klockrent! ☺

Gulaschsoppa

Tärna nötkött, fick tag i en bit fin högrev till bra pris. Stek köttet i omgångar så det inte börjar att koka. Krydda rikligt med spiskummin, paprikapulver, chilipulver, salt och peppar. Lägg köttet i en gryta.

Fräs ett par lökar och några vitlöksklyftor. Lägg tillsammans med köttet. Slå på krossade tomater, vatten, buljongtärningar efter mängd, tomatpuré, timjan och hackade morötter. Koka länge, länge. Smaka av under tiden. Glöm inte den lilla nypan med socker.

När det är dags att äta tillsätts några potatisar skurna i mindre bitar som får koka med tills de mjuknat. Avsluta med en klick crème fraiche och servera gott bröd till.

Bara att planera in ett långkok i morgon, söndag. En dag då det brukar finnas lite extra tid att tillgå.

Smaklig måltid!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar