fredag 16 september 2016

Varför krångla till det?





Fredagskväll och visst vill man tillbringa minsta möjliga tid i köket men för den sakens skull inte göra avkall på god mat.

Så nästa vecka kära du kan du laga denna läckra snabbfixade middag till dig själv eller de du har bjudit över på middag - min variant av Spaghetti Vongole

Spaghetti Vongole

Börja med att koka pastan enligt paketens anvisning. Häll av vattnet, ringla god olja över och lite flingsalt.

Finhacka två schalottenlökar och en stor vitlöksklyfta. Fräs i rikligt med olja, tillsätt chili och salt. Tillsätt de färdigkokta musslorna, en rejäl skvätt vin, lite vatten och fiskbuljong. Sänk värmen, lägg på ett lock och låt musslorna dra i buljongen några minuter. Släng de som inte öppnat sig.

Blanda ner pastan i musselbuljongen. Lägg upp i djupa skålar. Avsluta med några goda tomater, finhackad purjo och svartpeppar från kvarnen. 

Smaklig spis! ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar