fredag 23 september 2016

Att få förtroendet att ta hand om den finaste av alla styckningsdetaljer...
Ett litet djur, behandlat av en fin vän, som skänker så mycket njutning...

Tänk att vara så generös att man kommer med två näpna dovhjortskalvfiléer som man dessutom ger bort i förtroendet till någon annan - att tillaga. Ja då har men fina jaktmarker och viktigast av allt, ett hjärta av guld ♥

Det har du min vän...

Alltså vi är en sån lyckad kombo min vän jägaren och jag. Vi sippar på lite vin, pratar på in- och utandning - men ibland är vi tysta, vi tar ett djupdyk i kylen, brainstormar lite - ja sen är det i gång. Tusan så bra vi är...

Så här blev det sist när vi slog råvaror och kulinariska hjärna ihop.

Mör filé, rotsakspanna och perfekta såsen, 2p

Låt köttet bli rumstempererat. Krydda med salt och peppar.

Skär rödbetor, potatisar, schalottenlökar i mindre bitar. Hacka grönkål. Klicka bitar av smör i en gjutjärnspanna. Lägg på grönsakerna, rejält med grädde, salt och peppar och avslutningsvis bitar av Saint agyr. Ställ in pannan i ugnen på ca 225C i ca 25 minuter. Smaka av med mer kryddor under tiden.

Gör en sås som passar dina smaklökar - vi hackade lök och vitlök. Slog på kalvfond och grädde. Lite annat smått och gott som gick att uppbringa. Såsen blev himmelsk. Som allt som oftast när det inte finns ett recept att referera till.

Bryn filéerna i smör. Ös med smör. De behöver bara ett par minuter på varje sida men trivs att ligga i pannan på eftervärme några minuter.

Nu är det bara det lätta kvar - fyll glassen med något gott och presentera på tallrikar och ät direkt. Ställ fram grytor och pannor på bordet - de ska skrapas rena.

Lycka till med ditt viltkött ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar