Fläskfilé till fest

Trots avsaknaden av blogginlägg har vi faktiskt ätit, en hel del kan man säga. Vi har för inte så länge sedan firat en åttaåring. En av bjudrättera vid ett av kalasen var
Fläskfilégratäng, 8 p
2 fläskfiléer
 Smör & olja
 paprikapulver, salt & svartpeppar
 1 purjolök
 5 dl crème fraiche
 3 dl vispgrädde
 2 msk chilisås
 1 msk kalv eller köttfond
 salt & peppar
 10 körsbärstomater
 1 ask minimozzarella
Så här gör du:
Putsa och skär filen i medaljonger och bryn bitarna nästan klara. Krydda med paprikapulver, salt och svartpeppar.
Hacka purjolöken och lägg i botten av en ugnsfast form och lägg sedan köttbitarna över. Blanda ihop crème fraiche, vispgrädde, chilisås, fond salt och svartpeppar.
Slå såsen äver kött och purjo så att det täcker. Fördela ut körsbärstomaterna och minimozzarellan. Grädda i 200 C ca 20 minuter.
Servera förslagsvis matvete och sallad till.
Jättegod och snabbfixad bjudrätt!
Inspiration till rätten kommer från Jennys matblogg, tack för det!!
 

Kommentarer