Fläskfilé till fest
Trots avsaknaden av blogginlägg har vi faktiskt ätit, en hel
del kan man säga. Vi har för inte så länge sedan firat en åttaåring. En av
bjudrättera vid ett av kalasen var
Fläskfilégratäng, 8 p
2 fläskfiléer
Smör & olja
paprikapulver, salt
& svartpeppar
1 purjolök
5 dl crème fraiche
3 dl vispgrädde
2 msk chilisås
1 msk kalv eller
köttfond
salt & peppar
10 körsbärstomater
1 ask minimozzarella
Så här gör du:
Putsa och skär filen i medaljonger och bryn
bitarna nästan klara. Krydda med paprikapulver, salt och svartpeppar.
Hacka purjolöken och lägg i botten av en ugnsfast form och
lägg sedan köttbitarna över. Blanda ihop crème fraiche, vispgrädde, chilisås,
fond salt och svartpeppar.
Slå såsen äver kött och purjo så att det täcker. Fördela ut
körsbärstomaterna och minimozzarellan. Grädda i 200 C ca 20 minuter.
Servera förslagsvis matvete och sallad till.
Jättegod och snabbfixad bjudrätt!
Inspiration till rätten kommer från Jennys matblogg, tack
för det!!
Kommentarer
Skicka en kommentar